ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΥΠΝΩΣΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
Συνεδρίες στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης – Δρ. Β. Σίμου


Εισαγωγικό
Η συγκεκριμένη περίπτωση προσήλθε με έντονα στοιχεία εσωτερικού θυμού, ψυχοσωματικών εκδηλώσεων του θυμού αυτού, αμφισβήτησης της ταυτότητάς της και των ως τώρα επιλογών της. Από την αρχική διαγνωστική συνέντευξη διαφάνηκαν ότι υπάρχουν έντονα ενοχικά συναισθήματα προς διάφορες κατευθύνσεις και μια γενικότερη δυσκολία να αναγνωρίσει τα θετικά στοιχεία και επιτεύγματά της.
Κατά τις συνεδρίες ύπνωσης στις φάσεις διαλόγου χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές του νευρογλωσσικού προγραμματισμού, προκειμένου να εκμαιεύσω λέξεις-κλειδιά σημαντικές για την εκπόνηση των συνταγών που τελικά χρησιμοποίησα.

Δείτε εδώ όλη την εργασία σε PDF :

Συνεδρίες κλινικής υπνοθεραπείας-αυτοεκτίμησης

ΜΑΡΙΑ

Η Μαρία είναι 25 χρονών και ζει στην Αθήνα με τους γονείς της που είναι συνταξιούχοι. Έχει τελειώσει ΙΕΚ λογιστικής και εργάζεται σε μια εταιρία στο λογιστήριο, χωρίς ομως ιδιαίτερες αρμοδιότητες σε καθάρα λογιστικά κομμάτια. Επίσης διατηρεί μια σχέση, περίπου 6 μήνες , με τον Κώστα, ο οποίος διανύει την στρατιωτική του θητεία.

Δείτε εδώ όλη την εργασία σε Word :Η εξέλιξη της υπαρξης & Αυτοεκτίμηση

1234

Γεωργία Τσιάκου Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Αυτοεκτίμησης

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

«Αυτοεκτίμηση»…

«Εξέλιξη»…

Αυτοαξία, εμπιστοσύνη, ασφάλεια, πρωτοβουλία, δημιουργικότητα, αυθεντικότητα, περηφάνια, συνέπεια, αξιοπρέπεια, ταυτότητα, συνεργασία, ικανότητα, επάρκεια….

Και από την άλλη γονίδια, γνώσεις και πληροφορίες, συμπεριφορές, μοτίβα, ανάπτυξη εγκεφάλου, ύψος, βάρος, ορμόνες, ερεθίσματα, ήχοι και εικόνες, πρότυπα, dna

 

“Μα πώς συνδέονται όλα αυτά;” θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος. Όλοι μας έχουμε βιώματα από μια παιδική ηλικία. Γεννηθήκαμε, δεθήκαμε με αγαπημένα πρόσωπα, τη μητέρα μας και τον πατέρα μας, κάποια από εμάς έχουμε αδέρφια ή άλλα οικεία πρόσωπα που μοιραστήκαμε εμπειρίες ζωής κατά την ανάπτυξή μας. Πήγαμε σχολείο, ίσως κάποιος που διαβάζει αυτές τις σειρές να φοιτά ακόμη, και κάναμε πολλούς φίλους από παιδιά και διατηρούμε έως και τώρα. Παίξαμε, γελάσαμε, κλάψαμε, με παρέα ή μόνοι μας. Αλλάξαμε ύψος και βάρος, ρούχα και στυλ, συνήθειες και προτιμήσεις. Αλλάξαμε τάξεις και δασκάλους, χόμπι και ασχολίες κτλ.

Δείτε εδώ όλη την εργασία σε Word : 
Πρακτική άσκηση Αυτοεκτίμηση Β’ ΚΎΚΛΟΥ

 

Ονοματεπώνυμο: Θρόνη Τσιάμη ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ

Φορέας:  ΕΛ.Ε.Α.Σ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

Υπηρεσία πιστοποίησης πρακτικής επάρκειας μελών του

Σωματείου

Ημερομηνία διεξαγωγής: 30/06/2013

Πλαίσιο Πρακτικής Άσκησης: Δουλεύοντας σε ομάδες: Η Αντίληψη  του Κύκλου.

Ομάδα: Η εν λόγω άσκηση απευθύνεται σε όλα τα άτομα της ομάδας προς Πιστοποίηση Συμβουλευτικής Αυτοεκτίμησης Β’ Κύκλου¨:

Θέμα: ΦΙΛΙΑ

Στόχος: Ο στόχος της άσκησης είναι να εξεταστούν οι διαστάσεις της φιλίας, να αναδυθούν τα δώρα και οι θησαυροί που φέρει η σπουδαία αξία της φιλίας στις ζωές μας και να ενισχυθεί η ικανότητα των μελών της ομάδας να αξιοποιούν αυτά τα δώρα καθώς και να διαχειρίζονται ταυτόχρονα τις διάφορες καταστάσεις που προκύπτουν στα πλαίσια της φιλίας εκφράζοντας τις ανάγκες τους με ελευθερία και αυτοπεποίθηση.

Μεθοδολογία: Η μεθοδολογία της κάτωθι άσκησης βασίζεται στις προτάσεις του Hanuch McCarthy, Ειδικού Αυτοεκτίμησης I.C.S.E., USA

Επικοινωνία

Τηλέφωνο - FAX : 2109627259

E-mail : info@europe-esteem.gr